TEK ei osallistu helmikuun mielenilmauksiin

23.1.2024

Tekniikan akateemiset TEK on päättänyt olla osallistumatta keskusjärjestönsä Akavan 6.2. järjestämään poliittiseen mielenilmaukseen, jolla vastustetaan hallituksen työelämämuutoksia.

TEK kysyi jäseniltään, mitä he ajattelevat asiasta. Kyselyn tulosten perusteella noin kaksi kolmasosaa jäsenistä suhtautuu osallistumiseen kielteisesti.

– Koska valtaosa jäsenkunnastamme ei kannata mielenilmaukseen osallistumista, emme järjestönä ole siinä mukana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että emme jatkaisi vaikuttamistyötä hallitusohjelman työmarkkinakirjauksiin liittyen yhdessä akavalaisten liittojen kanssa. Moni TEKin jäsen perusteli vastaustaan sillä, että hallituksella on oikeus käyttää valtaa, joka sille on demokraattisesti suotu. Lisäksi keskeinen peruste oli, että työnantaja ei ole oikea kohde mielenilmaukselle, joka liittyy hallitusohjelmaan, kertoo TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Koko TEKin artikkeli on täällä


Kunta-TEKin puheenjohtaja Johannes Moisio kehottaa Kunta-TEKin jäseniä harkitsemaan pidättäytymistä sellaisista mielenilmausten aikaisista työtoimista, jotka eivät kuulu jäsenen työnkuvaan.